Home
KNJIGE TEKSTOVI LINKOVI KONTAKT KUPOVINA
 
Piše: Vlada Sinđelić
DOBRO JUTRO HAZARI

Da li je istina zabranjena?
Da li istina boli?
Apostol Pavle je imao isti problem svedočeći o Hristu Jevrejima. Shvativši njihovu gluvoću uzviknuo je: „da li ću postati vaš neprijatelj zato što vam govorim istinu“? To bi danas moglo da se kaže i Hazarima.
Kao što su Srbi, prema zvaničnoj istoriji koja se uči u školama, nastali od Slovena, tako su i Jevreji – njih devedeset odsto, nastali od Hazara, istočnih „Jevreja“.
Ko su Hazari iliti Aškenazi?
Pre nego što ih predstavim, napomenuću da je reč o istorijskim faktima utemeljenim na istrajnim radovima „jevrejskih“, tj. hazarskih istoričara. Da bi otklonili svaku sumnju, citate ću navoditi krajnje precizno.
Dakle, krenimo redom.
Za primarni izvor se može uzeti knjiga Artura Kestlera – „Trinaesto pleme“. Da se ne bi radilo o „srpskoj zaveri“ u koju je umešana beogradska Prosveta (izdanje iz 1997), ja sam uzeo hrvatsko izdanje iz 2000., (izdavač MISL Zagreb). Tako, gospoda Hazari se mogu obratiti Hrvatima za njihove „antisemitske pisanije i falsifikate“.
Artur Kestler i sam Hazar u svojoj knjizi, na strani 189 veli o Jevrejima sledeće: „Jevreji našeg doba se dele u dve grupe: Sefarde i Aškenaze. Sefardi su potomci Jevreja koji su od davnina živeli u Španiji, sve do kraja 15. veka kada su proterani i naselili se u zemljama Mediterana, na Balkanu i nešto manje u Zapadnoj Evropi…1960. ih je bilo oko 600.000…“ Dalje, za Aškenaze kaže : „U istom periodu Aškenazi su brojali oko 11 miliona… Tako je, što bi se reklo, Jevrejin praktično sinonim za Jevrejina Aškenaza“.
Kestler na strani 188 navodi: „Glavnina jevrejskih migracija nije tekla od Mediterana preko Francuske i Nemačke ka istoku…Struja se zapravo kretala od Kavkaza kroz Ukrajinu u Poljsku i onda u srednju Evropu…“
Dodaje i ovo, na istoj strani: „Brojčani odnos Hazara prema semitima nije moguće utvrditi. Ali kumulativni dokazi nas teraju da se složimo sa konsenzusom poljskih istoričara, da je u ranijim vremenima glavnina poljskog jevrejstva poreklom iz hazarske zemlje, i da je u skladu sa tim hazarski doprinos genetičkom sastavu Jevreja značajan i dominantan“.
U knjizi Kestler citira istoričara Poljakova. Ovaj aškenaski (hazarski) istoričar je dao nemerljiv doprinos hazarskoj istoriji svojom knjigom „Hazarija“, koja je prvi put objavljena 1944. u Tel Avivu. Da vidimo šta kaže „zaverenik“ Poljak: „…hazarsko jevrejstvo smatramo nukleusom velikog jevrejskog naseljavanja u istočnoj Evropi…Potomci tog naseljavanja – oni koji su ostali tamo gde su bili, i oni koji su emigrirali u SAD i druge zemlje, i oni koji su otišli u Izrael – čine sada veliku većinu svetskog jevrejstva“.
Doprinos „antisemitizmu“ je dao i istoričar Danlop u „Encyclopaedia Judaica“ iz 1973., gde u odeljku koji govori o hazarskim Jevrejima kaže: „Karaiti (fundamentalistička jevrejska sekta) s Krima, iz Poljske i drugih krajeva potvrdili su vezu sa Hazarima, koja je možda potvrđena dokazima iz folklora, antropologije i jezika. Izgleda da postoji poprilična količina dokaza koji potvrđuju neprestano prisustvo potomaka Hazara u Evropi“.
Moramo pomenuti još jednog „antisemitskog“ zaverenika, Bendžamina Fridmana. On je u svojoj knjizi „Facts are facts“ („Činjenice ostaju činjenice“, izdanje Ihtusa iz 2002.) na strani 56 za Hazare rekao sledeće: „Preobraćeni Hazari su bili prva populacija tobožnjih, takozvanih „Jevreja“ u istočnoj Evropi. Tobožnji, takozvani „Jevreji“ u istočnoj Evropi su potomci Hazara koji su posle preobraćanja prešli u „talmudizam“, ili, kako se danas naziva judaizam“.
Današnje „zvanične“ informacije govore da u svetu ima oko 14 do 15 miliona Jevreja, od čega oko 90 odsto čine Aškenazi ili istočni Jevreji, koji su prema „jevrejskim“ istoričarima nesumnjivo Hazari! Međutim, ako ih u Americi ima gotovo 10 miliona (samo u Njujorku milion), Mađarskoj oko 400.000, Francuskoj 600.000, Britaniji 400.000…da ne nabrajamo dalje, cifra sigurno narasta do dvadeset miliona. Podsetiću da zvanični podaci iz perioda pre Drugog svetskog rata govore o 10 do 12 miliona, a Kestler kaže da ih je 1960. bilo oko 12 miliona. Pametnom čoveku se nameće logično pitanje…
Elem, pored ove „matematičke“ zavere, nameće se drugo pitanje. Zašto se Hazari predstavljaju kao semiti, kada se iz navedenih radova aškenaskih – hazarskih istoričara jasno može zaključiti da nemaju nikakve veze sa semitskim poreklom?!
Drugim rečima, Hazari se vekovima lažno predstavljaju, što se, koliko ja znam, karakteriše kao krivično delo.
Da li su se Hazari zaverili protiv Jevreja, možda Arapa ili protiv sebe, je pitanje na koje oni daju jedini odgovor koji znaju – ANTISEMITIZAM.
Da sublimiramo, njihov semitizam je besmislen koliko i antisemitizam.
Hazari su od mudrih Jevreja ukrali običaje, kulturu, tradiciju, Bibliju…Ukrali su „ličnu kartu i pasoše“, i zahvaljujući tome, baštine jevrejsku istoriju.
Činjenice su tu.
Zbog toga ja kažem: „Gore Jevreji, dole Hazari – prevaranti!“

 

eXTReMe Tracker

Search Engine Optimization and Free Submission